De erkenning van healing werk

De erkenning van healing werk

De Energiepraktijk bestaat alweer enige tijd. Als je voor healings of ook energiewerk genoemd komt, weet je meestal al wel een beetje wat dat betekent of ben je in ieder geval nieuwsgierig om te ervaren wat het is. Het vergt moed om zo’n eerste afspraak te maken. Want het is niet iets dat past binnen de westerse medische wetenschap dus zou het wel goed voor je zijn? En het vergt vaak een flinke dosis moed om dat voor jezelf te doen. Een afspraak te maken om aan het werk te gaan met jezelf. Want dat is energetische therapie ook. En als je dan komt, vertel je het aan anderen dat je zo’n therapie doet? Vragen die een echt antwoord verdienen.

Daarom ben ik er trots op dat ik vanaf 1 oktober 2017 lid was van de VVET, het Verbond van Energetisch Therapeuten en sinds 2021 van VBAG, deVereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze. Dat betekent dat je bij veel zorgverzekeraars deze therapie (deels) vergoed krijgt. De zorgverzekeraars vragen nogal wat om zeker te weten dat jouw zorg gewaarborgd wordt. Een diploma voor Energetische therapie dat erkend is, een diploma medische basiskennis in Nederland, een mogelijkheid om bij een onafhankelijke instantie een klacht te laten behandelen, verklaring van goed gedrag van ministerie van Justitie, een bepaalde kwaliteitsnormen waar de praktijk aan moet voldoen en een veilige administratie voering om waar wat te noemen. Bovendien zijn jaarlijkse bijscholingen en intervisie verplichte onderdelen van de accreditatie. In Nederland wordt deze therapie bij veel verzekeraars erkend als een serieuze vorm van zorg.

En als je meer vragen hebt, of je overweegt om een afspraak te maken neem gerust contact met mij op. Ik bespreek graag je vragen en geef je antwoorden. Natuurlijk ben je ook van harte welkom om direct een afspraak te maken om te ervaren wat healing werk voor je kan doen.