Over energie

Alles bestaat uit energie. In en om je lichaam stroomt energie. Je bent meer dan alleen je fysieke verschijningsvorm die je met je ogen kunt zien. Hoewel je die energiestroom niet altijd kunt zien, kun je het vaak wel ervaren. Je kunt je uitgeput voelen zonder een duidelijke reden ‘Ik voel me futloos’. Je kunt je ook juist heel energiek voelen ‘Ik kan de wereld aan!’. De energie van een ander kun je ook voelen; je kunt, zonder dat je iemand ziet of hoort, soms iemand achter je voelen. Je kunt soms als je een ruimte binnenkomt, al voelen hoe de sfeer is zonder dat iemand iets hoeft te zeggen.

Een goede doorstroming van energie bevordert je welbevinden en gezondheid. Tijdens een healing maken we contact met je energieveld (aura) terwijl je ook je eigen helend vermogen kunt ervaren en aanspreken. Dat helpt om je levenskracht (energie) te laten stromen en meer in verbinding te komen met de wereld om je heen.

Healing betekent ‘weer heel’ worden. Healing werkt door een beïnvloeding van buitenaf die je eigen energiesysteem aanspoort om jezelf terug in balans te brengen. Ons lichaam en onze geest zijn gemaakt om zelfonderhoudend te zijn. Soms is het nodig daar wat extra energie aan toe te voegen of wat aan te sleutelen, zodat de interne balans hersteld of verbeterd wordt. ‘Helen’ is zoiets als terug de goede richting opsturen, de weg wijzen of een zetje geven. 
Als dat gebeurd is dan gaat het lichaam de rest zelf doen, soms met nog wat hulp onderweg.

9