‘Healing’ werkt met energie. Alles bestaat uit energie. De mens bestaat dus ook voor 100% uit energie. Afgelopen duizenden jaren hebben heel veel verschillende culturen uitgezocht hoe dat nu precies zit. Zo blijken er in je lichaam 7 knooppunten (chakra’s) te zitten, ieder met zijn eigen functie (levenskracht, liefhebben, gevoel, liefde, communicatie, waarnemen, spiritualiteit). Deze knooppunten bepalen hoeveel energie je ontvangt op een dergelijke functie. Dat kan je beïnvloeden, door een knooppunt dat dicht is te openen en de energie de goede kant op te sturen. Dat kan de healer doen middels de eigen energie en door met zijn/haar handen de energie te sturen en het knooppunt te openen.

Een ander aspect aan de healing is dat ieder mens een aantal velden om zich heen heeft. Ieder mens heeft ze. Ga maar na. Je komt een kamer binnen waar een aantal mensen zit. Je loopt binnen en je voelt meteen wat voor sfeer er hangt. De velden kunnen ook verstoord zijn of blokkades hebben. Een healer kan deze verstoringen oplossen en blokkades wegnemen. Daarnaast kan een healer specifieke problemen aanpakken, bijvoorbeeld door de energie in de ruggengraat de goede kant op te sturen.

BN7A2216Het effect van een healing is groot. Vrijwel iedereen merkt direct een verschil. Een healing is altijd individueel. Het verschilt per persoon hoeveel healings je ‘nodig hebt’. Soms heeft iemand aan 4 healings genoeg, anderen vinden het fijn om voor langere periode wekelijks te komen. Je lichaam en je geest vertellen je wel wat je nodig hebt. Jij hebt zelf altijd de regie over je eigen heling.

Een gemiddelde afspraak duurt anderhalf uur. De healing zelf duurt ongeveer een 45 minuten. Het start altijd met een gesprek, hoe je je voelt en wat er speelt. Vervolgens ga je rustig op een healing tafel liggen, in een daarvoor speciaal geprepareerde ruimte en meet de healer de knooppunten door met alle zintuigen en soms een pendel. Daarna zal de healer met handoplegging systematisch de diverse knooppunten en velden langs gaan, door er voorzichtig de hand op te leggen. Een healing doet geen pijn, je houdt gewoon je kleren aan. Soms vallen mensen in slaap tijdens een healing en dat is uitstekend. Dat heeft geen negatief effect op de healing zelf.